lørdag den 8. oktober 2016

Åbent brev til landets sofavælgere

Kære sofavælger

Ifølge valgresultatet fra juni 2015, så var der 584.874 (14,11% af i alt 4.145.105 stemmeberettigede personer), som havde for travlt til at afgive deres stemme. Uanset årsagen til den manglende valgdeltagelse, så bruger nogle politikere mandatfordelingen i et særdeles groft spil.

Lad mig forklare.

I forhold til en fast udlændingepolitik så har oppositionens leder fra folketingets talerstol erklæret, at en kommende regerings politik skal funderes bredt når det gælder hvilken udlændingepolitik der skal føres, også selvom det bliver Mette Frederiksen som kandiderer til at afløse ved et kommende valg.

Lad os lige analysere tallene:

Ved seneste folketingsvalg fik Enhedslisten 14 mandater, de Radikale 8 mandater og Alternativet 9 mandater. Dette giver tilsammen 31 mandater. Enhedslisten gik frem med 2 mandater fra 12 mandater i 2011, og de Radikale halverede mandattallet fra 17 til 8 mandater i forhold til 2011. Alternativet var nyt parti i forhold til 2011-valgkampen.

Dog skal man bemærke, at SF fik 7 mandater, og Liberal Alliance fik 13 mandater. Disse to partier har IKKE endnu tilkendegivet helt den samme grove tone over for stramninger i udlændingepolitik som de blå partier, som her udgør Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative.

Det er et ikke helt uvæsentligt antal på cirka 50 mandater som IKKE løber DFs ærinde.

Desværre er det ikke kun dette ene politikområde der er alt for vigtigt til at blive siddende hjemme i sofaen på næste valgdag. Kontanthjælpsloft, en arrogant regering som helst undgår offentlighedens interesse i bl.a. miljøsagen, som lukkede Irak- og Afghanistankommissionen. Der er RIGELIGT at tage fat på. [Lykketoft havde en holdning til kontanthjælpsloftet du kan læse om herfra: www.avisen.dk/lykketoft-revser-kontanthjaelpsloft-faar-omkostninge_409820.aspx]

Ingen kan rigtigt gætte hvorvidt det er det nye parti, Nye Borgerliges fremkomst, som skræmmer i kulissen i blå stue, men ét er sikkert: man skal ikke stemme som man gjorde i 2015 hvis man vil have en anstændig behandling af hinanden i solidaritetens navn. Der er nogle politikere, som bør stå skoleret for den incitamentsretorik og øvrige skældsord, som bidrager til politikerleden her i landet.

Nogle af de folketingsmedlemmer, som har været allergrovest fortjener at få et demokratisk spark i rumpetten, og den ENESTE chance vi har for at gøre dette i et demokrati er, at tage det kommende folketingsvalg alvorligt.

Tænk grundigt over ovenstående når næste valg udskrives, og jeg håber at se rigtig mange af jer, der ikke stemte i 2015 ved valgurnen næste gang.

Fortsat god weekend. :-)

Ingen kommentarer: