Oplæg til folkeligt Europa

Det er ganske underligt, at se, at tilhængerne af at blive i EU i flere lande er tavse når det gælder rent faktisk at nævne fordelene ved at blive. De diskuterer mange emner som ikke har spor at gøre med selve kernen i et forenet Europa. Hvis Europa skal forenes på en positiv måde, bør det også være en union der lytter til folket, og som holder fast ved nogle kerneværdier, alle medlemslande skal overholde, herunder især:
  • frihed til ytringer og fredelige demonstrationer
  • frihed for mindretal - uanset hudfarve, seksuelle præferencer og kultur
  • økonomisk ansvar for egen økonomi
  • fælles medansvar for planetens overlevelse - miljø, klima m.v.
Vi har brug for et stærkt Europa, men topledelsen af EU er fuldkommen uvidende om det der kræves for at være mere demokratiske – højst sandsynligt fordi deres omgivelser har været en by inden for byen i enten Bruxelles eller Strassbourg. De omgiver sig kun med mennesker, der er enige med dem, og derfor har de mistet enhver sans for hvad der er vigtigt for folk, der lever på almindelige indkomster rundt omkring i Europa.

Effekten af fri bevægelse kan ses over alt i Europa. Østeuropæiske chauffører, som kører tunge lastbiler uden at vise SPOR hensyn over for køre- og hviletidsregler. Det bør stoppes. På samme måde er det på tide, at EU stopper de lange traktater med hundredvis af paragraffer. Få et stærkt perspektiv på hvad man ønsker at opnå, og lad os få et websted som KLART forklarer hvad EU virkelig handler om – med egne ord. Ingen udenomssnak – bare klare og tydelige erklæringer om hvad man ønsker at opnå i et sprog, der kan forstås af den almindelige arbejder. Det ville skabe en folkelig atmosfære for en forbedring af respekten for EU med befolkninger, som ville bakke projektet op.

Det kræver, at vi får svesken på disken. De lande, der kom med under østudvidelsen, som stadig ikke lever op til de økonomiske krav, skal sætte gang i de nødvendige reformer frem for at drive nationalistiske agendaer. Her tænker jeg bl.a. Ungarn og Polen, men Rumænien har også haft sine udfordringer med korruption i politistyrken etc. Det er ALLE disse emner der skal gøres noget ved, for at EU får styrket sit politiske fundament, for lige nu er der ingen sammenhæng mellem det man SIGER man ønsker, og så det der sker rundt omkring i de enkelte lande.

Seneste opdatering: 16. juni 2020 kl. 11:12

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Tænk sig, at Anders Samuelsen skulle indtræde i rollen som udenrigsminister før det blev sagt højt, at EU skal koncentrere sig om kernen i fri bevægelighed, frie markedskræfter m.v., men at vi IKKE skal have micro-management i den hellige unions navn. Det BØR være tankevækkende for de etablerede partier, at det skulle være Liberal Alliance der kom med denne udmelding da AS blev interviewet på TV2 News her op til nytår.
Den for længst lovede debat kom aldrig. Men der er håb forude. :-)